На Затисянщині продовжуються роботи з реконструкції дамби р. Тиса

У минулому році відбулося підписання грантового контракту для впровадження інфраструктурного проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами в межиріччі річок Тиса і Тур (SAFETISZA)». На сьогоднішній день значна частина робіт з реконструкції лівобережної дамби р. Тиси вже проведена.

      Будівельні роботи виконуються силами підрядної організації ПрАТ «Виноградівська ПМК №78».  Зважаючи на високі рівні води в р. Тиса внаслідок проходження паводку 22-24 червня 2020 року, на даний момент виконуються роботи з планування укосів дамби та їх посів травою.

Виноградівське міжрайонне управління  водного господарства, яке є партнером проекту, постійно проводить оперативний інструментальний контроль за якістю проведених робіт на ділянці реконструкції. Так, робочою групою проводяться заміри для перевірки відповідності щільності ґрунту. Заміри виконуються сучасним приладом ZORN ZFG 3.0, який придбано в рамках проекту.

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

791 переглядів