Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 8 год 24 червня 2020

  1. Гідрометеорологічна ситуація

Минулої доби вдень по області відмічалась переважно хмарна погода, пройшли короткочасні дощі 1 – 8мм, на сході області (Рахівський район) часом сильні 15 – 44мм, відмічались грози, вночі на більшій частині території помірні короткочасні дощі.

  1. Інформація про водогосподарську ситуацію.

На річках та водотоках відбувається проходження чергової  паводкової хвилі.

На протязі доби на річках вводились ступені захисту:

І ступінь захисту на р.Латориця –Чоп, р.Тиса – Тячів;

ІІ ступінь захисту на р.Чорна Тиса – Ясиня, р. Біла Тиса – Луги, р.Тиса-Рахів, р. Теребля – Колочава;

ІІІ ступінь захисту на р.Тиса – Ділове, Тиса – В.Бичків.

Станом на 08.00 24.06.20

І ступінь захисту на р.Латориця –Чоп, р.Тиса – Тячів;

ІІ ступінь захисту на р.Тиса – Ділове, р. Тиса – В.Бичків.

Пройшли максимальні рівні у населених пунктах: смт. Ясіня, м. Рахів, с. Ділове, смт. В.Бичків, м. Тячів (амплітуда підйому рівня води склала
2,3-3,3 м). На даний час паводкова хвиля проходить на ділянці р. Тиса в межах м. Хуст, смт Вилок (кордон з Угорщиною).

На р. Тиса та її притоках за рахунок високої водності та коливання рівнів води продовжується руйнування пошкоджених минулими паводками гідротехнічних споруд через відсутність фінансування на їх відновлення впродовж останніх років.

У підрозділах БУВР Тиси введено і діє паводковий режим діяльності.

Сили та засоби були задіяні у забезпеченні безаварійного пропуску паводку на водних та гідротехнічних об’єктах, зокрема:

  • в смт. Великий Бичків дві насосні станції Рахівськох дільниці та 1 насосна станція підрозділу ДСНС, здійснюювали відкачування  внутрішнього поверхневого стоку річки Млинівка із-за дамбового простору у річку Тиса до 00:00 год к.ч. 24.06.20р. В роботі були задіяніяні 5 чоловік аварійної бригади Рахівської дільниці, 3 чоловіка особового складу Великобичківського підрозділу ДСНС та 2 чоловік аварійної бригади селищної ради.
  • в с.Бедевля в нижній частині села, в районі водовипуску п/б дамби
    р. Тиса, роботи по відкачуванню  насосною станцією внутрішнього поверхневого стоку із – за дамбового простору у річку Тиса продовжувались на протязі доби, в 7:30 24.06.20 роботи по перекачуванню води припинені. На місті працювало 11 чоловік аварійної бригади Тячівського МУВГ

Забезпечується постійний моніторинг водогосподарської ситуації, у тому числі і за допомогою автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС-ТИСА.

 

1 038 переглядів