На дамбі р.Тиса продовжуються вимірювання щільності ґрунту

На виконання заходів проєкту HUSKROUA «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» SAFETISZA робоча група БУВР Тиси в складі заступника начальника Бенеша С.М, начальника технічного відділу Яковюк К.О. та головного інженера проєкту ВКП «Закарпаттяводпроєкт» Шпака О.В. здійснила черговий виїзд на об’єкт «Реконструкція лівобережної дамби р.Тиса на ділянці с.Текове – с.Гетеня Виноградівського району Закарпатської області».

Будівельні роботи виконуються силами підрядної організації ПрАТ «Виноградівська ПМК №78» за рахунок коштів гранту Європейського Союзу та державного бюджету.

В ході роботи виїзної групи було виконано 28 вимірів щільності ґрунту в тілі дамби придбаним сучасним приладом ZORN ZFG 3.0 для точного визначення динамічного модуля пружності  ґрунту на об’єкті дослідження. За результатами вимірювань складено протокол обстеження, направлений підрядній організації.

Також експерти провели детальний огляд існуючої лівобережної дамби та технологічного процесу будівництва на ділянках, де ведуться будівельні роботи. Здійснено огляд виділених кар’єрів забору матеріалу, що вкладається в тіло дамби та обговорено подальші етапи ведення робіт. Наразі будівництво активно триває на двох ділянках дамби.

 

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

778 переглядів