Жодна сфера діяльності життя людини без використання води неможлива

Водні ресурси у наш час виступають як важливий природний фактор, який часто визначає можливості розвитку сільського господарства і промисловості, розміщення і планування міст та інших населених пунктів, організацію відпочинку й охорону здоров’я людей.

Жодна сфера діяльності і життя людини неможлива без використання води.

Залежність економіки держави і умов розвитку суспільства від водних ресурсів у міру розвитку продуктивних сил не зменшується, а весь час зростає, тому що збільшується потреба у воді і підвищуються вимоги до її якості. Разом з тим, сучасне освоєння і ступінь господарського навантаження на водоресурсний потенціал досягли рівнів, що перевищують його відновну здатність. Якщо ще зовсім недавно брак води відчувався лише у районах, які недостатньо забезпечені природними водними ресурсами, то в наш час водна проблема охоплює все більше й більше районів, навіть тих, які раніше вважалися багатими на воду.

Чималу роль у цьому процесі відіграє Іршавська дільниця водного господарства Берегівського МУГВ. На даний час у нас працює 12 чоловік. Постійно слідкуємо за тим, щоб вчасно та якісно були виконані роботи по впорядкуванню русел річок, утримуємо в належному стані прибережні водозахисні смуги. Водночас проводимо роботи по благоустрою адміністративно-виробничої території, насосних станцій, гідротехнічних споруд та прибережних смуг.

Сумлінно ставляться до роботи оглядачі гідротехнічних споруд Михайло Дубровка, Сергій Дубровка, Петро Скоблей, Петро Квак, Сергій Метенько, працівник метеопосту с. Довге Василь Батьо, інженер-гідротехнік Володимир Савко, водій автомобіля Володимир Гедзур, екскаваторник Іван Кебелеш. У ці дні вони проводять упорядкувальні роботи на Вільхівській дамбі.

Василь ТУРЯНИН,
начальник Іршавської дільниці водного господарства
Берегівського МУВГ

Джерело інформації: Дзеркало Закарпаття

605 переглядів