Підготовка до можливого осінньо-зимового паводку в Тячівському районі

Можливий розвиток осінньо-зимової повені в басейнах річок Тячівського району та готовність місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, організацій і підприємств до пропуску льодоходу, повені та дощових паводків у осінньо-зимовий період 2012 -2013 років,  плани щодо Регіональної програми комплексного протипаводкового захисту в басейні річки Тиса   стала темою обговорення 20 листопада 2012 року на нараді за участю при в.о. голови Тячівської райдержадміністрації  М.Цірика, голів сільських, селищних рад району та інших  служб.

Про можливість виникнення  повеневої ситуації на території району проінформував начальник Тячівського МУВГ С.Коломис.

Він зазначив, що ризик серйозних паводків – питання, яке потребує постійного контролю і ретельної підготовки, що проблема захисту населення, господарських об’єктів і сільськогосподарських угідь від затоплення паводковими водами була і залишається найбільш гострою для району. Він замітив,  що повеневими водами можуть бути підтоплені окремі ділянки автомобільних доріг на підходах до населених пунктів, в результаті чого частина населення може бути відрізана від районних центрів.

З метою запобігання виникненню можливих надзвичайних ситуацій потрібно спільно вирішувати питання щодо готовності органів місцевого самоврядування.  Необхідно оповістити населення та бути готовими до прийняття відповідних рішень та виконання робіт.

При цьому відзначив  особисту відповідальність кожного голови сільської, селищної та міської рад щодо готовності проведення заходів для попередження негативного впливу паводку та суттєвого зменшення ймовірних збитків  при виникненні надзвичайної ситуації. В кожному населеному пункті в обов’язковому порядку повинні бути діючі аварійно-рятувальні бригади, авто-тракторна техніка та аварійний запас  сипучих та паливо-мастильних матеріалів, мішкотар, каменю та інше, які будуть задіяні та використані у випадку виникнення  надзвичайної ситуації.

Також було зазначено важливість планування та виконання заходів Регіональної Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні річки Тиса на період 2013 – 2021 роки, якою визначається загальний обсяг та вартість регулювання малих річок і потічків, розчистки каналів внутрішньогосподарських меліоративних систем  і берегоукріплення за рахунок коштів місцевих бюджетів.

 

Тячівське МУВГ

 

647 переглядів