Працівники Тячівського МУВГ долучились до урочистостей з нагоди відкриття меморіалу в знак пам’яті вояків Карпатської Січі

Тячівське МУВГ долучилось до урочистого відкриття меморіалу в знак пам’яті вояків Карпатської Січі, що захищали державну незалежність Карпатської України

23 травня в місті Тячів на правому березі річки Тиса, біля зруйновного мосту відбулись урочисті заходи.

У заході взяли участь представники міської та районної влади, прикордонники, ветерани АТО та учасники бойових дій на сході України, духовенство, громадськість.
Під  звучання Гімну України інспектори прикордонної служби Мукачівського прикордонного загону імені героїв Карпатської Січі підняли державний прапор на щоглу біля каменю. Відтак представники влади та громадськості піднесли квіти до підніжжя монументу.

Меморіал встановлений біля 259 прикордонного знаку,  на правому березі річки Тиса, бо це місце поєднання боротьби усіх поколінь захисників державних рубежів: як герої Карпатської Січі відстоювали у 1939 році суверенітет Української держави, так і прикордонники сьогодення першими стають на її захист.

Історичні події відбувалися 1938-39 роки, які відбувались у Карпатській Україні та, зокрема, у Тячеві.

У 1939 році січовики зрозуміли, що Карпатська Україна була поштовхом до будівництва Великої України, тому до них долучилось багато людей з Галичини, Волині, які захопились цією ідеєю. Цей пам’ятний знак має нагадувати нам про це.

Тячівське МУВГ

662 переглядів