Триває впровадження інфраструктурної частини проєкту SAFETISZA

У ці весняні дні продовжуються розпочаті в кінці 2019 року будівельні роботи з реконструкції лівобережної дамби р.Тиса на ділянці с.Теково – с.Гетеня Виноградівського району. Ці роботи проводяться в рамках впровадження спільного українсько-угорського інфраструктурного проєкту  «Зміцнення тарнскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» (SAFETISZA).

Будівельні роботи виконуються силами підрядної організації ПрАТ «Виноградівська ПМК №78». Дамба буде реконструйована за рахунок коштів гранту Європейського Союзу, а також коштів державного бюджету.

Наразі будівельники виконали реконструкцію берегоукріплення на двох ділянках загальною довжиною 491 м. поблизу сіл Гетеня та Теково.  Також здійснено реконструкцію грунтової дамби на двох ділянках загальною довжиною 3300 м і об’ємом 52 634 м3 та здійснено влаштування 4 переїздів в районі сіл с.Гетеня і Чорнотисово.

 

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

670 переглядів