На Затисянщині тривають роботи з реконструкції дамби р.Тиса

У рамках виконання Проєкту HUSKROUA «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» SAFETISZA, на території Виноградівського району, поблизу с. Гетеня у березні 2020 року розпочались роботи другого етапу з реконструкції лівобережної водозахисної дамби р. Тиса. Підрядником у виконанні робіт є ПрАТ Виноградівське ПМК-78, перед початком робіт робоча група з представників Виноградівського МУВГ та ПМК-78 здійснили попереднє обстеження і склали план черговості виконання робіт. Фахівці спільно провели розбивку траси на ділянці реконструкції, після чого розпочались культуртехнічні роботи. Так, працівниками Батарської дільниці проводиться вирубка чагарникової рослинності на сухому укосі не реконструйованої  ділянки водозахисної дамби р.Тиса.

Слід відмітити, що в минулому році в рамках даного проєкту ПМК-78 вже виконало роботи по укріпленню берегів р. Тиса поблизу населених пунктів Сасово та Гетеня.           

Хід виконання робіт  супроводжується робочою групою проєкту  Виноградівського МУВГ спільно з технаглядом.

Наразі в рамках проєкту придбано сучасний прилад для вимірювань щільності та вологості ґрунту в тілі водозахисної дамби, яке будуть здійснювати експерти Робочої групи Виноградівського МУВГ.

Виноградівське МУВГ

743 переглядів