Інформація про водогосподарську ситуацію в басейні р.Тиса на 25 березня 2020 року

За період з 18 по 25 березня 2020 року по області відбулась зміна вдень помірно тепло, вночі холодної без істотних опадів погоди на прохолодну з опадами 1-5мм (21.03 – 2-14мм, місцями значні 19 – 32мм (Драгобрат), в горах мокрий сніг та сніг, на високогір”ї – сніг). На річках відбувались невеликі коливання рівнів води.

Гідрологічна ситуація контрольована.

Відповідно до керівних документів лабораторія моніторингу вод БУВР Тиси здійснює діагностичний моніторинг в пунктах спостереження масивів поверхневих вод, забір води з яких здійснюється для задоволення питних і господарсько-побутових потреб населення Закарпатської області в обсязі більше ніж 100 м3/добу, масивів поверхневих вод (референційні умови), масивів поверхневих вод, що належать до зон, які підлягають охороні, масивів поверхневих вод, які перебувають під ризиком, на основі антропогенних впливів на якісний та кількісний стан та масивів поверхневих вод на транскордонних ділянках, визначених відповідно до міждержавних угод з питань водного господарства на прикордонних водах. Всі результати вимірювань хімічних та фізико-хімічних показників оприлюднюються в системі «Моніторингу та екологічної оцінки водних ресурсів України» на сайті Держводагентства України.

Ґрунтові води по території області у кінці другої декади лютого були розташовані у порівнянні із середніми багаторічними показниками вище на 28 см в Міжгір’ї та вище на  128 см в Н.Студеному.

Режим діяльності – паводковий:

контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях контролюється підрозділами  БУВР Тиси.

На протязі тижня працювали 1-4 насосних станцій.  З початку 2020 року насосними станціями сумарно перекачане
11,958 млн. м3 внутрішнього стоку.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації та режимів роботи.

На протязі тижня періодично було відкрито 2 водосховища
6 м³/сек.

Вводились ступені протипаводкового захисту:

І ступінь: р. Латориця – Чоп (22-24.03);

ІІ ступінь: р. Латориця – Чоп (19-21.03).

Надзвичайні ситуації на водних об’єктах не відбувались.

Відділ техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

433 переглядів