ВІДЗНАЧЕННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВОДНИХ РЕСУРСІВ

Щороку 22 березня відзначається Всесвітній День води. Це свято було започатковане для вирішення глобальних проблем нестачі питної води на планеті та збереження водних ресурсів. Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла резолюцію від 22 лютого 1993 року, оголосивши 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів. Згідно рекомендацій Конференції ООН з охорони навколишнього середовища і розвитку, цей день почали відзначати з 1993 року. Починаючи з 2000 року кожний Міжнародний день води присвячується певній темі. Цьогоріч  Всесвітній день води проходить під гаслом «Вода та зміни клімату – прискорення дій».

З нагоди цієї події на території краю було проведено ряд заходів.

Виноградівське міжрайонне управління водного господарства напередодні Міжнародного Дня води провело прибирання території навколо альтанки біля р. Сальва поблизу автодороги Виноградів –  Великі Ком’яти, приведено в належний естетичний вигляд джерело «Оночок» вище с. Онок Виноградівського району. На Батарській експлуатаційній дільниці було здійснено прибирання лівобережжя річки Тиса на території сіл: Теково, Гетиня, Пийтерфолво. А також прибрано від сміття прибережну ділянку каналу Новий Батар, біля сіл Чепа та Затисівка.

Мукачівське міжрайонне управління водного господарства організувало в Мукачівській міській центральній бібліотеці книжково-інформаційну виставку, яка діє з  13 березня 2020 року  «Вода – це джерело життя на Землі». Виставка знайомить відвідувачів  з книгами та періодичними виданнями, які висвітлюють тему збереження водних ресурсів планети та рідного краю.

Берегівське міжрайонне управління водного господарства у ці весняні березневі дні проводили роботи з очищення берегів вздовж річок: Ільничка, Синявка, Іршавка та Боржава в межах Іршавського району.

Тячівське міжрайонне управління водного господарства організувало невеликий флеш-моб.

22 березня, дітки працівників управління, вдома малювали малюнки, на тематику «Просто вода», всі роботи були  розміщені в  створеній групі Viber працівників управління. Найкращі роботи діток опубліковані на офіційній сторінці Тячівського МУВГ в соціальній мережі facebook.

Просимо оцінити роботи наших малят, як найкраще, і пам’ятайте «Вода – це скарб, який дарований людству не для знищення. Цініть та любіть те що маєте…..»

Ужгородське міжрайонне управління водного господарства протягом березня, також приймало участь в екологічних заходах з нагоди відзначення Всесвітнього дня води. Заходи були проведені на території Сімерської сільської ради Перечинського району: була проведена робота по благоустрою питного джерела, а також очищення від побутового сміття та пластикової тари прибережної смуги р.Тур`я.

Берегівське МУВГ ; Виноградівське МУВГМукачівське МУВГТячівське МУВГ; Ужгородське МУВГ

 

 

984 переглядів