Робоча поїздка в рамках проведення інфраструктурної частини проєкту SAFETISZA

У четвер, 12 березня, заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Сергій Бенеш спільно з фахівцями Технічного відділу БУВР Тиси, за участі працівників Виноградівського МУВГ, Генерального підрядника та інженера з технічного нагляду провели огляд будівельних робіт з реконструкції лівобережної дамби р.Тиса на ділянці с.Теково – с.Гетеня Виноградівського району.

Ці роботи проводяться в рамках впровадження спільного українсько-угорського інфраструктурного проєкту  «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» (SAFETISZA).

Цільова територія проєкту – спільна українсько-угорська Батарська меліоративна система, знаходиться у Виноградівському районі і особливо відчутними на сьогодні тут є негативні наслідки паводків, затоплення внутрішніми водами і засух, застарілість компонентів системи та потреба у комплексній реконструкції.

Основними інфраструктурними елементами проєкту на українській території є реконструкція 9,5 км лівобережної дамби річки Тиса на ділянці між селами Теково та Гетиня і будівництво локального протипаводкового центру в селі Тисобикень Виноградівського району.

Під час робочої поїздки експерти здійснили виїзд до місця проведення робіт з реконструкції лівобережної дамби р.Тиса на ділянці с.Теково – с.Гетеня, зокрема оглянули:

– ділянку берегоукріплення №1;

– ділянку берегоукріплення №2;

– ділянку лівобережної дамби в межах від ПК 80+00 до ПК 122+00.

За результатами робочої поїздки експерти намітили плани на продовження виконання будівельних робіт.

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту СусідстваУгорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

 

592 переглядів