Партнер проєкту SAFETISZA розпочав тренінги для школярів Затисянщини

 

Вчора, 11 березня, експерти Громадської організації «ЕКОСФЕРА» розпочали еколого-освітню програму «Зелена школа» для школярів загальноосвітніх шкіл Виноградівського району в рамках впровадження українсько-угорського проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур (SAFETISZA)».

Метою проєкту є посилення транскордонного управління водними ресурсами та зменшення збитків від паводків у межах Батарської меліоративної системи. Крім заходів з реконструкції гідротехнічних споруд системи з обох сторін кордону, проєкт приділяє велике значення підвищенню екологічної свідомості підростаючої молоді. Навчання передбачають дослідження річки, спостереження за птахами, тренінги з поводження відходами, фотографування.

Першими про життя річок, паводки та актуальні водно-екологічні проблеми краю від експерта ГО «ЕКОСФЕРА» Катерини Коваль дізналися учні 4-5 класів загальноосвітніх шкіл сіл Черна, Новоселиця і Хижа.

Спочатку заняття проходили в класах, а потім діти вийшли на вулиці, де вчилися на практиці застосовувати навички створення цікавих фотографій природи. Такі заняття допомагають розвивати спостережливість, допитливість і розуміння зв’язків у природніх екосистемах.

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту СусідстваУгорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

 

545 переглядів