Семінар зі стейкхолдерами проєкту SAFETISZA відбувся в м.Виноградів

27 лютого у приміщенні Виноградівської РДА відбувся семінар для стейхолдерів проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур (SAFETISZA)».

У семінарі взяли участь представники Виноградівської райдержадміністрації, Виноградівського міжрайонного управління водного господарства, освітяни Виноградівщини, на території якої реалізується спільний українсько-угорський проєкт.

Від імені головного бенефіціара проєкту БУВР Тиси на семінарі виступив заступник начальника БУВР Тиси, експерт проєкту Едуард Осійський, який у своїй презентації розповів про мету та завдання проєкту, цільові групи та очікувані результати проєкту. Партнерами проєкту є Верхнє-Тисайська Дирекція водного господарства, Угорщина, Виноградівське міжрайонне управління водного господарства, Виноградівська районна державна адміністрація та громадська організація «ЕКОСФЕРА».

Серед учасників семінару відбулася дискусія щодо основних еколого-водогосподарських проблем Виноградівщини, починаючи від шкідливої дії паводкових вод і завершуючи проблемою засмічення водотоків побутовими відходами. Ці питання є найбільш болючими для Виноградівського району і потребують негайного вирішення.

У результаті реалізації інфраструктурної складової проєкту, яка передбачає реконструкцію водозахисної дамби на р.Тиса протяжністю 9,5  км, населені пункти як української, так і угорської частини Затисянщини будуть захищені від паводку 1% забезпеченості.

Проєкт надає великого значення і підвищенню екологічної свідомості підростаючої молоді. Експерт ГО «ЕКОСФЕРА» Катерина Коваль ознайомила учасників семінару з програмою “Зелена школа” й презентували екологічно-освітні заходи, які планується провести зі школярами загальноосвітніх шкіл цільової території проєкту.

 

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Мета проєкту – посилення транскордонного управління водними ресурсами та зменшення збитків від паводків у межах Батарської меліоративної системи.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

673 переглядів