ГО “Екосфера” продовжує освітню програму в рамках проєкту FloodUZH

У четвер, 28 лютого, експерти Громадської організації «Екосфера» провели воркшоп з учнями Ужгородської ЗОШ №19 на тему “Важливість річкових екосистем”. Школярі дізналися цікаву інформацію про екосистеми, які впливають на зміни клімату, про взаємозв’язки річкових екосистем та про повені.

Захід проводився в рамках впровадження проєкту “Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж” (FloodUZH), який реалізує БУВР Тиса у партнерстві з ГО “Екосфера”, Ужгородським МУВГ та Ужгородською міською радою.

Освітня програма для школярів середнього віку м.Ужгород складається не лише з цікавих інтерактивних занять та ігор, але і прогулянок вздовж річки, спостережень за птахами, фотографування прибережних рослин, тварин. Також, в рамках проєкту діти будуть знімати відеоролики про життя річки, які розкажуть, наскільки важливою є річка у формуванні клімату, для біорізноманіття та для людей.

Довідково. Мета українсько-словацького проєкту FloodUZH – використання сучасних інформаційних технологій для управління паводковими ризиками та засухами у спільному транскордонному басейні р. Уж.

Більше про проєкт: https://flooduzh.buvrtysa.gov.ua

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

 

578 переглядів