Люди схаменіться! Що Ви робите? Береги річки Тересва перетворили в смітник!

Скляні та пластикові пляшки, особливо від горілчаних напоїв, жерстяні банки, будівельні матеріали, використані підгузки та навіть одяг – все це можна знайти на берегах річок по всьому Тячівському району.

Яскравим прикладом суцільного варварства та дикості є береги річки Тересва. Практично по всій її довжині, прибережна захисна смуга річки рясно «засіяна» побутовими відходами.

Зі слів очевидців, нерідко загаджують берег не тільки пересічні мешканці населених пунктів Тячівщини, а й приватні підприємці, котрі замість того аби утилізувати зіпсовані продукти харчування, жерстяні пляшки з-під пива, скло, упаковку просто викидають їх на стихійне звалище біля річки Тересва.

Працівники Тячівського МУВГ, неодноразово зверталися до голів сільських, селищних та міських рад в зоні діяльності управління, щодо вирішення проблемних питань з усунення несанкціонованих сміттєзвалищ на берегах річок. На протязі року прибираємо сміття та ліквідовуємо сміттєзвалища, але чомусь їх не меншає?

Для Тячівського району, загалом, проблема зі сміттям на берегах водойм актуальна не перший рік. І це попри те, що організація з вивозу побутових відходів, що обслуговує більшу частину району, майже у кожному населеному пункті встановила контейнери для сортування пластику та скла.

Тож ті жителі, які не мають можливості оплачувати послуги організації з вивозу сміття, можуть хоча б сортувати відходи й викидати до спеціальних контейнерів. Однак змінювати шкідливі звички не всі поспішають, бо ж легше зібрати непотріб до мішка й «швиргнути» до річки або  ж висипати на берег.  Річки все стерпить, вода  все забере. Чи не так?

І поки свідомість людей не зміниться, а місцева влада нарешті почне дійсно цивілізовано, відповідально і виважено вирішувати питання з побутовими відходами, навколишня природа, особливо річки краю – у небезпеці.

А тим часом річка Тересва поступово перетворюється на великий полігон побутових відходів, суцільний смітник. І при цьому всі легко «вирішують» свої проблеми з побутовим сміттям. І місцеві громади, і місцева влада, і всі інші…… і тільки одна річка, дарована нам Богом знає, чого варте таке «вирішення» (!)

Люди схаменіться !  Що Ви робите ?

Тячівське МУВГ

1 743 переглядів