Протипаводкова ситуація на Іршавщині – контрольована

Моніторити ситуацію до і під час підняття рівня води у річках басейну р. Боржава на території Іршавського району.

Саме таке завдання було поставлено перед начальником Іршавської експлуатаційної дільниці Василем Турянином керівником Берегівського міжрайонного управління водного господарства Петром Скралем минулого тижня під час спільного об’їзду об’єктів, розташованих у найбільш імовірних місцях підтоплення при надзвичайних ситуаціях. Так, поблизу старого автодорожнього моста на р.Боржава виявлено дві будівельні площадки, розташовані на прибережних захисних смугах вздовж річок, що є грубим порушенням ст.89 Водного кодексу України.

На р. Іршавка Петро Іванович і Василь Іванович разом із головою постійно діючої депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, перспективного планування, екології, охорони навколишнього середовища і безпеки життєдіяльності людини Кам’янської ОТГ Василем Устичом обстежено можливість збільшення пропускної здатності заплави річки нижче автомобільного мосту у Сільці при перспективі зведення тут берегоукріплення.

Не минуло і тижня, як перший серйозний екзамен у 2020-ому році наші водні артерії провели на початку лютого відповідним службам. На час здачі номера «Нового життя» до друку рівень води Боржави в Довгому становив 2,12 м, на мосту між Малою і Великою Розтокою – 2,55 м., а Іршавки у Сільці – 2,40 м. станом на 16.40 к.ч.

Михайло ДУРДА

Джерело інформації:Новини Закарпаття

 

530 переглядів