Спеціалісти Берегівського МУВГ взяли участь у засіданні оперативного штабу

4 лютого,  в малому залі засідань, Берегівської РДА, під керівництвом заступника голови Закарпатської ОДА Ігоря Шинкарюка та голови Берегівської РДА Іштвана Петрушки, відбулося засідання оперативного штабу райдержадміністрації з координації дій органів місцевого самоврядування, районних установ, відомств та організацій для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з несприятливими погодними умовами.

Участь у засіданні штабу взяли заступники голови РДА, начальники відділів райдержадміністрації, керівники установ та організацій району.
Заслухали інформацію про готовність служб реагувати на надзвичайні ситуації, пов’язані із погіршенням погодних умов.

Так, заступник начальника Берегівського міжрайонного управління водного господарства Микола Козлюк  зазначив, що  після проходження інтенсивних опадів протягом 2-4 лютого 2020 р., на річках Боржава та Іршавка відбувся значний підйом води.  Загалом випало майже 40 мм  опадів. Складна ситуація зберігається в нижніх течіях Боржави, де продовжується поступове підвищення рівня і утримуються високі рівні та значний шар води на заплаві. Також  проінформував, що в управлінні здійснюється  цілодобовий моніторинг рівня води на річках району, приведено  у підвищену готовність  відомчі аварійні бригади, техніку та  підготовлено аварійний запас матеріалів. По управлінню встановлено цілодобове чергування відповідальних працівників.

Начальник Берегівського міськрайонного відділу ДСНС Параслов Євген проінформував, що відділ забезпечений необхідною технікою, паливно-мастильними матеріалами та готовий до можливого відкачування води при виникненні підтоплень.

Незважаючи на погіршення погодних умов, ситуація знаходиться під контролем, техніки та паливно-мастильних матеріалів вистачить на боротьбу із можливим виникненням надзвичайної ситуації.

Берегівське МУВГ

911 переглядів