Відбулася робоча зустріч з угорським партнером проєкту «SAFETISZA»

Протягом 29-30 січня 2020 року в м. Матисалка (Угорщина) відбулася робоча зустріч з угорським партнером проєкту. Основною метою зустрічі було обговорення прогресу реалізації проєкту, стану виконання заходів за робочим графіком, зокрема щодо проведення тендерних процедур на виконання будівельних робіт та закупівлі обладнання. Підведено піврічні підсумки діяльності обох сторін. Експерти сторін обговорили адміністративні, фінансові та технічні аспекти реалізації проєкту. Угорська Сторона відмітила проблеми пов’язані з відтермінуванням підписання Грантового Контракту, оскільки за останні три роки значно зросли вартості матеріалів та робіт, тому заплановані витрати потребують перерахунку. Однак сторонами відмічено, що на основні результати та показники проєкту це не вплине. Також відмічено проблеми з недосконалістю українського законодавства щодо проведення тендерних процедур для робіт, що включають грантові та бюджетні кошти.

Менеджери домовились про графік проведення тренінгів та робочих зустрічей на наступний період.

Також в рамках зустрічі відбувся виїзд на об’єкт до підвідомчої садиби в с. Нодьечед, де угорська сторона представила досвід облаштування будинку руслового з центром протипаводкового захисту, що корисно з огляду на заплановане будівництво аналогічного центру в рамках проєкту в с. Тисобикень.

 

Довідка.

Проєкт HUSKROUA/1701/LIP/003 впроваджується в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020. Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc)

 

 

 

718 переглядів