Інформація про водогосподарську ситуацію в басейні р.Тиса на 29 січня 2020року

За період з 22 по 29 січня 2020 року по області утримувалась вдень помірно тепла, вночі прохолодна, спостерігались місцями незначні опади у вигляді дощу з мокрим снігом. На річках відбувались незначні коливання рівнів води, в верхів’ях зберігаються льодові явища.
Гідрологічна ситуація контрольована, рівні води у межах русел річок.

Гідрохімічний стан поверхневих вод басейну річки Тиса у задовільному стані. За результатами вимірювань показників загально-санітарного аналізу і специфічних показників, якість води основних водотоків та їх приток басейну річки Тиса відповідала фоновим значенням даних  водотоків, які характерні для середньостатистичних значень якісного стану вод для даного періоду. Вміст важких металів не перевищував граничнодопустимих концентрацій.

Ґрунтові води по території області у порівнянні із середніми багаторічними показниками розташовані нижче на 24 см в Міжгір’ї та вище на  29 см в Н.Студеному.

Режим діяльності – експлуатаційний контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях.

28 січня працювала 1 насосна станція.  З початку 2020 року насосними станціями сумарно перекачано 302,1 тис. м3 внутрішнього стоку.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації та режимів роботи.

Всі водосховища закриті. Ступені протипаводкового захисту не вводилися.  Надзвичайні ситуації на водних об’єктах не відбувались.

Відділ техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

644 переглядів