У м.Мукачево розпочато розчистку прибережно захисних смуг р.Латориця від чагарникової рослинності та дерев.

З метою своєчасного захисту населених пунктів, водогосподарських об’єктів, сільськогосподарських  угідь від шкідливої дії вод під час пропуску можливого льодоходу, повені та паводків у 2020 році, Мукачівське міжрайонне управління водного господарства (Мукачівське МУВГ) звернулося в міську раду для вжиття заходів з розчистки русла річки Латориця та прибережних захисних смуг (ПЗС) від чагарникової рослинності та дерев в межах Мукачівської міської об’єднаної територіальної громади, щодо необхідності забезпечення регулярної санітарної очистки ПЗС та русла річки для збільшення пропускної спроможності під час підняття рівнів води в період формування та проходження зимово-весняних паводків.

Дане питання було винесено на засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулось 20.01.2020 року у малому залі Мукачівської міської ради під головуванням заступника міського голови Е.Барчія. У засіданні комісії взяв участь начальник управління Михайло Мікуланінець. Протокольним рішенням комісії визначені невідкладні завдання для комунальних підприємств міста для забезпечення безперешкодного проходження паводкових вод та підтримки санітарного стану русла річки Латориця.

Згідно розпорядження Мукачівського міського голови, створено комісію та проведено обстеження прибережних захисних смуг та русла річки Латориця на ділянці від мосту по вул.Ужгородській – космонавта Беляєва до мосту по вул. Берегівська об’їзна. До участі у роботі комісії 20-23 січня було залучено начальника Мукачівської дільниці Мукачівського МУВГ Р.Гебрін.

Висновки комісії: з метою забезпечення безперешкодного проходження паводкових та талих вод, підтримання сприятливого гідрологічного режиму річки Латориця та її санітарного стану в межах міста Мукачево, необхідно провести вирубку дерев та чагарників, які спричиняють затори та зменшують пропускну спроможність річки. Роботи проводяться міськими комунальними підприємствами.

Мукачівське МУВГ

1 138 переглядів