Водогосподарники області вшанували День Соборності України

День Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року. А для нашого краю – це ще й 73-тя річниця утворення Закарпатської області в складі України.

Щороку в цей день працівники водогосподарських організацій кладуть  квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченко. Зокрема, в місті Ужгород урочистості за участі керівників краю та міста, дипломатів іноземних держав, духовенства, молоді та громадськості розпочалися на площі Народній покладанням квітів до пам’ятника Т. Шевченку, Заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав «Молитву за Україну».

Працівники БУВР Тиси та Ужгородського МУВГ приєдналися до народного віче перед пам’ятником, де присутні у пам’ять про Акт злуки розгорнули стометровий національний прапор. Урочиста колона в супроводі  оркестру вирушила до пам’ятника Августину Волошину. Відтак  «живий ланцюг» зі стометровим Прапором України на знак єднання заходу і сходу у складі єдиної соборної України з’єднав береги Ужа, площі Театральну та Петефі,  через пішохідний міст.

Працівники Тячівського МУВГ взяли участь в урочистому зібранні та заходах, які проходили в Тячівському районному будинку Культури.

Виноградівські водогосподарники узяли участь у покладанні квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку.

 

614 переглядів