Представники Берегівського МУВГ прийняли участь у засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Берегівській РДА

17 січня 2020 р. працівники Берегівського міжрайонного управління водного господарства (Берегівського МУВГ) прийняли участь у засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Берегівської РДА. Основним питанням засідання комісії було очищення каналу Верке та недопущення  до екологічної кризи  в Берегівському районі.

Представники Берегівського МУВГ, відзначили, що сьогоднішній незадовільний санітарний стан каналу Верке, зумовлений в першу чергу технічним станом каналізаційно-очисних споруд, недобудованими каналізаційно-насосними станціями та відсутністю необхідної каналізаційної мережі, що призводить до несанкціонованих скидів неочищених стоків місцевого населення.

Незадовільний санітарно-екологічний стан каналу може призвести до екологічної катастрофи та спалаху інфекційних захворювань в населених пунктах, через які він проходить.

На підставі запропонованих представниками управління заходів, на засіданні комісії було прийнято відповідне рішення:

  1. Сільським головам с.Яноші, с.В.Бакта та міському голові м.Берегово визначити місце складування намулу каналу Верке при проведенні робіт по його розчистці.
  2. комісії звернутися в Держспоживслужбу в Берегівському районі та Закарпатську філію ТУ «Держгрунохорона» для надання висновків , щодо можливого використання намулу для рекультивації порушених земель та створення ре культиваційного шару для сміттєзвалища.
  3. після виготовлення проектно-кошторисної документації, вирішення питання його фінансування та визначення підрядної організації, для проведення невідкладних робіт по збільшенню пропускної спроможності каналу на ділянці між с.Балажер- м.Берегово та в м.Берегово.
  4. Рекомендувати ЖКГ «Гранд» в с.В.Бакта та ТОВ «Водоканал Карпатвіз» паралельно з проведенням розчистки каналу Верке провести реконструкцію  каналізаційних очисних споруд та завершити будівництво КНС в м.Берегово.

Берегівське МУВГ

660 переглядів