Водоспад Драгобратський або ж водоспад Свидовець

Минулого тижня ми обіцяли розповісти Вам окремо про водоспад Драгобратський. Водоспа́д Драгобра́тський інколи називають ще водоспад Свидовець (одноіменна назва гірського масиву) або  ж водоспад Герешска від назви гори або ж озера Герешаска.

Водоспад Драгобратський один з каскадних водоспадів в Українських Карпатах. Розташований  водоспад у Рахівському районі Закарпатської області, на захід від селища Ясіня, неподалік від гірськолижного туристичного комплексу «Драгобрат», у верхів’ях річки Косівська ( місце називають її Кісва), неподалік від озера Герешаска. Загальна висота водоспаду  досягає майже 7 метрів.

У 1997 році  водоспад був визнаний місцевою пам’яткою природи і увійшов до складу Карпатського біосферного заповідника. Площа природоохоронної території – 0,37 га.

Дійти до водоспаду можна повз гору Стіг у напрямку вершини Апшинець (Догяска). Від гірськолижного туристичного комплексу «Драгобрат» до водоспаду  можна дійти  всього за 2-3 години в залежності від фізичної підготовки подорожуючих та пори року.

Найбільш красивий водоспад навесні, коли тануть сніги, або ж влітку, після затяжних дощів у Карпатах. Ось тоді водоспад є просто неймовірним, потоки води немов граючись падають з 7 метрової висоти, строюючи незабутні враження від сили й краси гірського водограю. Підйом до водоспаду непростий, проте краса гірських краєвидів та відчуття карпатського духу та сили води, того варті, чому б ні !

808 переглядів