Проведення першочергових невідкладних робіт на р. Теребля в селиші Буштино Тячівського району

На річці Теребля у селищі Буштино, вище автодорожнього мосту дороги державного значення Мукачево – Рогатин проведено першочергові протиаварійні роботи з відновлення пропускної здатності мосту та стабілізації правобережної водозахисної дамби. Такі заходи здійснюються з метою підготовки до пропуску осінньо-зимового та весняного паводків та захисту селища Буштино.

На цій ділянці водотоку склалася загрозлива ситуація і при можливих паводках є велика імовірність пошкодження аварійного мосту, припинення транспортного руху дорогою Мукачево – Рогатин та  можливого підтоплення частини селища.

Попередньо на місце виїжджала комісія з техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Тячівської райдержадміністрації За результатами  проведеного обстеження у було прийнято рішення про виконання невідкладних першочергових робіт.

«В останні роки бачимо, що ріка Теребля досить активно поводиться під час паводків, тож працюємо, щоб уникнути загрози, поки погода дозволяє і є час це виконати, поки не піднявся рівень води» коментує дану ситуацію начальник Тячівського МУВГ Сергій Стойка.

Фахівцями Тячівського МУВГ виконано першочергові невідкладні роботи:

  • збільшено пропускну спроможність русла річки Теребля та відведено основне русло водотоку від пошкодженої правобережної дамби;
  • підсипано пошкоджену правобережну водозахисну дамбу на р. Теребля;
  • розчищено від річкових наносів підмостовий прохід, під третім та четвертим прольотами мосту дороги державного значення Мукачево – Рогатин.

Роботи профінансовано з обласного бюджету за підтримки Тячівської РДА.

Тячівське МУВГ

1 271 переглядів