Інформація про водогосподарську ситуацію в басейні р.Тиса на 25 грудня 2019 року

За період з 18 по 25 грудня 2019 року по області утримувалася помірно тепла погода. На початку тижня спостерігалася без опадів, у другій половині тижня дощі 5-19 мм, місцями до 24 мм; що в горах перейшов у мокрий сніг та сніг.

На річках незначне зниження рівнів води за рахунок дощів, з 22.12 перейшло у поступове підвищення до +0,6м, на р.Стара – с.Зняцево та р.Тиса – смт.Вилок на +0.9+ 1.1м відповідно, в межах корінних берегів.

В верхів’ях приток ввечері та вночі 23.12 пройшли максимальні рівні, на Тисі – на ділянці Рахів- Ділове амплітуда +0,6 м. В нижній течії Боржави розпочалось формування максимальних рівнів з амплітудою підвищення +1,5 м, в межах корінних берегів
Гідрологічна ситуація контрольована, рівні води у межах русел річок.

Гідрохімічний стан поверхневих вод басейну річки Тиса у задовільному стані. За результатами вимірювань показників загально-санітарного аналізу і специфічних показників, якість води основних водотоків та їх приток басейну річки Тиса відповідала фоновим значенням даних  водотоків, які характерні для середньостатистичних значень якісного стану вод для даного періоду. Вміст важких металів не перевищував граничнодопустимих концентрацій.

Ґрунтові води на території області у порівнянні із середніми багаторічними показниками у першій декаді грудня були розташовані нижче до 0,3 м.

Режим діяльності – експлуатаційний (18-21.12) та паводковий (з 22.12):

контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях.

На протязі тижня працювали 1-2 насосні.  З початку 2019 року насосними станціями сумарно перекачано 7,56 млн. м3 паводкового стоку.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації та Режимів роботи.

Всі водосховища закриті.

З 24.12 на р.Боржава – с. Н.Ремета, р. Пінія- с. Поляна, р. Латориця –м. Чоп ведені 1 ступінь пропитаводкового захисту (вода в корінних берегах).

Надзвичайні ситуації на водних об’єктах не відбувались.

Відділ техногенно-екологічної безпеки 

 

540 переглядів