Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зацікавилася екологічною ситуацією у Закарпатті

20 грудня Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса відвідали представники  Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СMM) почала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України до ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ. СMM – це неозброєна цивільна місія, яка працює  24 години на добу, 7 днів на тиждень у всіх регіонах України. Її основні завдання – це неупереджено і об’єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.

Як повідомили спостерігачі СММ ОБСЄ Ерік Кроу і Лешек Кочік, у цьому році Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні розширила коло своїх завдань і надає підтримку забезпеченню сталого управління водними ресурсами, реагуванню на виклики кліматичних змін та екологічної безпеки в цілому.

Начальник БУВР Тиси Олег Кисіль детально інформував спостерігачів про завдання БУВР Тиси, особливості річкового басейну, функціонування водогосподарського комплексу в Закарпатті, водні ресурси краю, роботу спільної українсько-угорської автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС «Тиса», катастрофічні паводки, реалізацію і недостатнє фінансування державної комплексної програми протипаводкового захисту в басейні р.Тиса, водоспоживання і потребу в реконструкції очисних споруд, міжнародне співробітництво на прикордонних водах.

Учасники зустрічі домовились про регулярний обмін інформацією та продовження співпраці.

981 переглядів