Фахівці БУВР Тиси взяли участь у навчальному семінарі з діагностичного моніторингу згідно європейських директив

12 грудня 2019 року у Дністровському БУВР міста Івано-Франківськ відбувся семінар по обговоренню та узгодженню проєкту програм діагностичного моніторингу в басейнах річок Дністер, Вісла та Дунай на 2020 рік.

В семінарі взяли участь представники басейнових та регіональних управлінь: БУВР Тиси, БУВР Західного Бугу та Сяну, БУВР Пруту та  Сірету, БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю, РОВР у Волинській та Тернопільській області, представники центральної та Карпатської гідрометеорологічної обсерваторії, обласних ЦГМ.

Від БУВР Тиси прийняли участь начальник лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Басейнового управління водних ресурсів річки Любов Сеник та спеціаліст лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Басейнового управління водних ресурсів Каріна Ігнат та представник від Закарпатського ЦГМ.

У процесі зустрічі були обговорені основні питання щодо критеріїв вибору масивів поверхневих вод, на яких здійснюватиметься діагностичний моніторинг у басейнах річок Дністер, Вісла та Дунай. Особливу увагу було надано таким питанням, як: вимоги до виконання діагностичного моніторингу масивів поверхневих вод відповідно до Постанови КМУ від 19.09.2018 № 758, та логістика доставки проб з басейнів річок Дністер, Вісла та Дунай до лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Дністровського БУВР. Також були представлені презентації компанії Perkin Elmer «Можливості приладів та обладнання Perkin Elmer для якісного ведення моніторингу масивів поверхневих вод». Підсумок семінару завершився ознайомленням з роботою лабораторії Дністровського БУВР та колективним фото учасників семінару.

Лабораторія моніторингу вод та ґрунтів БУВР Тиси

535 переглядів