У Сучаві завершилася ХІ нарада Уповноважених урядів України та Румунії

12 грудня 2019 року відбулося підписання протоколу XI наради Уповноважених Урядів України і Румунії з виконання Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах.

Уповноважені розглянули виконання діючих регламентів співробітництва у басейнах річок Тиса, Прут, Сірет і Дунай, виконання водогосподарських заходів та окреслили співпрацю з питань українсько-румунського співробітництва в галузі водного господарства на прикордонних водах на 2020 рік.

Важливим результатом наради є затвердження Уповноваженими Урядів двох регламентів – Регламенту українсько-румунського співробітництва щодо обміну метеорологічними та гідрологічними даними, Регламенту українсько-румунського співробітництва з оцінки якості прикордонних вод, та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях, яких неможливо уникнути на прикордонних водотоках та додатків до них. Отже, на сьогодні всі регламенти співробітництва з румунською стороною є актуалізовані та затверджені Уповноваженими.

Також сторони обговорили наміри щодо розвитку співпраці в рамках впровадження спільних міжнародних проєктів транскордонного співробітництва.

 

660 переглядів