Розпочалася нарада Уповноважених урядів України та Румунії

Протягом 11-12 грудня 2019 року в м.Сучава, Румунія триватиме XI нарада Уповноважених Урядів України і Румунії з виконання Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах. У нараді беруть участь представники Держводагентства України, Українського гідрометцентру, БУВР Тиси та інші організації. Очолює українську делегацію на зустрічі заступник Уповноваженого Уряду України, начальник БУВР Тиси Олег Кисіль.

Програмою наради передбачено взаємне інформування Уповноважених щодо виконання завдань, визначених на Х нараді, обговорення виконання діючих регламентів співробітництва по гідрографічних басейнах, виконання водогосподарських заходів та стан гідротехнічних споруд у басейнах річок Тиса, Прут, Сірет і Дунай, та інших актуальних питань українсько-румунського співробітництва в галузі водного господарства на прикордонних водах.

Під час зустрічі заплановано затвердити Уповноваженими актуалізовані Регламенти українсько-румунського співробітництва щодо обміну метеорологічними та гідрологічними даними, Регламенту українсько-румунського співробітництва з оцінки якості прикордонних вод, та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях, яких неможливо уникнути на прикордонних водотоках та додатків до них.

 

 

515 переглядів