Відбулась робоча зустріч українських і угорських партнерів

7-8 листопада 2012 р. в Угорщині відбулась зустріч українських та угорських експертів у рамках реалізації проекту HUSKROUA/0901/043  “Підвищення готовності до паводків у Берегівській транскордонній польдерній системі зі спрямуванням на басейн каналу Чаронда–Латориця”.

В ході робочої зустрічі партнерські організації, Басейнове управління водних ресурсів р.Тиси, міжрайонні управління водного господарства та ДП «Об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів у Закарпатській області» і Верхнє-Тисайська Дирекція водних справ,  обговорили актуальні  питання виконання спільних заходів проекту, підготовки фінансових та аналітичних звітів за останній звітній період та з початку реалізації проекту.

Партнери проекту здійснили огляд протипаводкових гідротехнічних споруд на території спільної Берегівської польдерної системи. Зокрема, було оглянуто завершені роботи з реконструкції дамби р. Тиса на ділянці Гергейугорня – Лоня (с. Саловка) в рамках реалізації на території Угорщини програми Комплексної реконструкції системи протипаводкового захисту та оновлення заплавних територій в регіоні Берег. Проектні роботи з реконструкції дамби загальною протяжністю  25 км тривали близько чотирьох років,  а будівельні роботи тривали 2 роки. В зоні обслуговування дамби побудовано дві експлуатаційні бази, де проживають руслові ремонтери та знаходиться аварійний запас матеріалів та інше експлуатаційне обладнання. Протипаводкова дамба реконструйована відповідно до сучасних європейських стандартів, має асфальтове покриття на гребені дамби, що дозволяє забезпечити проїзд не тільки під час надзвичайних ситуацій, але й використовувати її для туристичних цілей, зокрема, популярного в Угорщині велотуризму. Гарний естетичний вигляд дамби робить її також привабливим об’єктом для розвитку сільського та екологічного туризму.

1 039 переглядів