Угорські фахівці проводять дослідження якості намулу каналу Верке

5 листопада 2019 р. у приміщенні Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса відбулася робоча зустріч із представниками угорської компанії ТОВ «KEXPORT», яка в рамках пілотного проєкту за фінансування Міністерства закордонних справ Угорщини проводить гідрохімічні дослідження субстрату (намулу) в каналі Верке на території Берегівського району.

У ході зустрічі проєктний менеджер Габі Петер разом з експертами проекту «Комплексне дослідження з обґрунтування реабілітації каналу Верке з метою майбутнього використання намулу русла» представили проміжкові результати  досліджень фахівцям БУВР Тиси та Держекоінспекції у Закарпатській області.

Довідка. Наразі актуальною еколого-водогосподарською проблемою Берегівщини є очищення каналу Верке в межах міста та району вцілому. Позитивневи рішення цієї проблеми допоможе стабілізувати екологічну ситуацію в районі. На замовлення Берегівської міської ради проектним відділом БУВР Тиси було виготовлено проект очищення Верке в межах міста Берегово. Але це кардинально не вирішить проблему Верке. Очищати потрібно весь канал, довжиною 36,6 км, в межах як м. Берегово, так і Берегівського району. Саме цій проблемі було присвячене перше виїзне засідання Басейнової ради річки Тиса в м. Берегово.

 

479 переглядів