Інформація про водогосподарську ситуацію в басейні р.Тиса на 6 листопада 2019 року

За період з 30 жовтня по 06 листопада 2019 року відбувалася зміна прохолодної, без істотних опадів, погоди на теплу дощову погоду.

За рахунок дощів до 20 мм/добу, місцями значних (до41мм/добу), що пройшли двома етапами 4 та 6 листопада, зі зниженням інтенсивності 5 листопада, вдбулось формування на водотоках області двох хвиль руслоформуючих осінніх паводків в межах корінних берегів без виходу води на заплаву. Амплітуда першої хвилі склала до 1м над рівнями історично низької осінньої межені (в нижній течії Боржави на 1,2м) в межах корінних берегів. Протягом 05/11 та ночі 06/11 на річках в басейні Верхньої Тиси відбувались зниження рівнів води, на річках західної та центральної частини сформувалась друга хвиля дощового паводку з підвищеннями рівнів на 0,3 – 1,2м в межах корінних русел.

Гідрологічна ситуація контрольована, рівні води знаходяться у межах русел річок.

Гідрохімічний стан поверхневих вод басейну річки Тиса у задовільному стані. За результатами вимірювань показників загально-санітарного аналізу і специфічних показниках якість води основних водотоків та їх приток басейну річки Тиса відповідала фоновим значенням даних  водотоків, які характерні для середньо статичних значень якісного стану вод.

Вміст важких металів не перевищував граничнодопустимих концентрацій.

Режим діяльності – експлуатаційний та паводковий: контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях.

На протязі тижня працювала 1 насосна станція.  З 1 січня 2019р. перекачано    6 492 192 м3

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації та Режимів роботи. Виконується регулювання шлюзами поверхневої води в меліоративних каналах. На протязі тижня було відкрито 2 водосховища, сумарно до 5,0м3/с.

Спостерігалося формування та проходження дощового паводку у межах коренних берегів. Введені І ступені протипаводкового захисту на р. Ріка – Міжгір’я, р. Уж – В.Березний та р. Піня – Поляна.

Надзвичайні ситуації на водних об’єктах не відбувались.

451 переглядів