Інформація про водогосподарську ситуацію в басейні р.Тиса на 30 жовтня 2019 року

За період з 23 по 30 жовтня 2019 року утримувалася  тепла, без опадів погода. На річках спостерігалась осіння межень з  малозмінним режимом рівнів води,  утримується режим маловоддя. На більшості постів рівні наблизились до найменших значень за багаторіччя, а на деяких постах річок Тересва, Ріка, Люта стали нижчими на 3 – 6 см .
Гідрологічна ситуація контрольована, рівні води знаходяться у межах русел річок.

Гідрохімічний стан поверхневих вод басейну річки Тиса у задовільному стані. За результатами вимірювань показників загально-санітарного аналізу і специфічних показниках якість води основних водотоків та їх приток басейну річки Тиса відповідала фоновим значенням даних  водотоків, які характерні для середньо статичних значень якісного стану вод.

Вміст важких металів не перевищував граничнодопустимих концентрацій.

Протягом другої декади жовтня спостерігалась тепла, сонячна погода, яка формувалась під впливом антициклону. В низинно-передгірних районах опади були відсутні, в гірських районах області пройшли незначні дощі.

Станом на 20 жовтня запаси продуктивної вологи орного шару ґрунту на площах містилось:

в низинно-передгірних районах – 21-34 мм.,

в гірських районах – 46 мм.

Режим діяльності – експлуатаційний: контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях.

28-30.10 працювала 1 насосна станція.  З 1 січня 2019р. перекачано    6 230 399 м3

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації та Режимів роботи. Виконується регулювання шлюзами поверхневої води в меліоративних каналах. На протязі тижня було відкрито
2 водосховища, сумарно до 5,0м3

Паводкова ситуація відсутня – ступені протипаводкового захисту не вводилися.

Надзвичайні ситуації на водних об’єктах не відбувались.

408 переглядів