Українсько-угорська робоча зустріч з впровадження проекту SAFETISZA

Минулого тижня відбулася перша українсько-угорська робоча зустріч партнерських організацій з впровадження проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі  річок Тиса і Тур» (SAFETISZA).

У зустрічі взяли участь керівник проєкту, начальник БУВР Тиси Олег Кисіль та експерти БУВР Тиси та експерти угорської партнерської організації, Верхнє-Тисайської Дирекції водних справ, координатор проєкту керівник Сотмарської територіальної  дільниці водного господарства, Угорщина Луідорт Антал.

Під час робочої зустрічі були розглянуті такі важливі питання впровадження проєкту, як проведення закупівель на інфраструктурні роботи, розподіл коштів в залежності від графіку виконнаня робіт, забезпечення співфінансування партнерами проєкту, правила внесення змін до бюджету та підготовка звітних матеріалів. Окремо розглядалися питання організації комунікаційних заходів, підготовка та проведення Стартової Конференції проєкту.

Наразі головний бенефіціар проєкту БУВР Тиси оголосило публічні торги на проведення головної інфраструктурної складової проєкту – реконструкцію лівобережної дамби р. Тиса на ділянці с.Теково – с.Гетеня Виноградівського  району Закарпатської області.

З серпня 2019 року проєкт SAFETISZA (HUSKROUA/1701/LIP/003) впроваджується Басейновим управлінням водних ресурсів річки Тиса у партнерстві з Верхнє-Тисайською Дирекцією водних справ  (Угорщина), Виноградівським МУВГ, Виноградівською РДА і Громадською організацією «Екосфера» в рамках реалізації Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

603 переглядів