Інформація про водогосподарську ситуацію в басейні р.Тиса на 16 жовтня 2019 року

За період з 09 по 16 жовтня 2019 року утримувалася тепла, без опадів погода, тільки на початку тижня (10-11.10) спостерігалися помірні дощі 1 – 5 мм, ( Драгобрат – 16мм).
На річках утримується осіння межень з незначними коливаннями рівнів води.
Гідрологічна ситуація контрольована, рівні води знаходяться у межах русел річок.

Гідрохімічний стан поверхневих вод басейну річки Тиса у задовільному стані. За результатами вимірювань показників загально-санітарного аналізу і специфічних показниках якість води основних водотоків та їх приток басейну річки Тиса відповідала фоновим значенням даних водотоків, які характерні для середньо-статичних значень якісного стану вод.
Вміст важких металів не перевищував граничнодопустимих концентрацій.

В результаті тривалої відсутності опадів, відмічався дефіцит вологи у ґрунті. Дощі, які випали наприкінці вересня, підвищили вологозапаси.

Станом на 30 вересня (зразки ґрунту від 28.09.19) запаси продуктивної вологи орного шару ґрунту на площах в низинно-передгірних районах області знаходяться на рівні незадовільних – (6-9 мм).

Режим діяльності водогосподарського комплексу – експлуатаційний: контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях.

Насосні станції не працювали. З 1 січня 2019р. перекачано 6 166 492 м3
Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації та Режимів роботи. Виконується регулювання шлюзами поверхневої води в меліоративних каналах. На протязі тижня було відкрито 1 водосховище, 5,0 м3/с.

Паводкова ситуація відсутня – ступені протипаводкового захисту не вводилися.

Надзвичайні ситуації на водних об’єктах не відбувались.

355 переглядів