Водоспад Воєводин

Водоспад Воєводин гідрологічна пам’ятка місцевого значення. Основним джерелом живлення водоспаду є потік Воєводин. Висота падіння води в основному каскаді близько 6 метрів. Водоспад Воєводин стане чудовим туром для проведення відпочинку в Українських Карпатах. Тут Ви зможете насолоджуватись красивими пейзажами гірської природи, займатись фотозйомкою та влаштувати чудовий пікнік.

Диво природи — саме так можна описати водоспад Воєводин. Потрапивши сюди Ви не зможете відірвати свого погляду від крутих скель, по яких стрімко рветься до низу потік води. Але дістатись до водоспаду Воєводин, на відміну від більш відомого для туристів водоспаду Шипіт, дещо складніше, що й пояснюється меншою кількістю відвідувачів біля нього. Той хто не полінився потрапити до водоспаду Воєводи — відкриє для себе надзвичайно мальовничий світ Карпат. Адже, словами важко описати дивовижну природу довкола цього водоспаду.

Для того, щоб побачити шумні струмені Воєводина, потрібно пройтись до орнітологічного заказника «Соколові Скелі». Бурхливий водоспад, струмені якого зриваються із 25-ти метрової висоти є також частиною потоку, що носить ту ж назву — Воєводин. Свій старт потік бере з полонини Руна. Протікаючи, глибоко занурившись в ущелину, він впадає в русло річки Шипіт.

Краєзнавці та історики припускають, що водоспад Воєводин утворився внаслідок потужного землетрусу, під час якого в гірському схилі утворилась тріщина. Через цю ущелину вода із висоти, розбившись на два потоки, спадає у невеличке озеро. Зриваючись із скель, потік води утворює сильний шум (рев, вой, від слова волати). Саме звідси і пішла назва — Воєводин.

518 переглядів