Чергові акції екологічного спрямування від водогосподарників, як приклад для місцевих громад.

Згідно розпорядження голови Закарпатської облдержадміністрації від 06.03.2019 р. № 135 «Про благоустрій населених пунктів, проведення акції «Закарпаттю – чисте довкілля», та встановлення п’ятницю – єдиним санітарним  днем з очищення території області», доручення БУВР Тиси,, Тячівським міжрайонним управлінням водного господарства щоп’ятниці проводяться  відповідні заходи з благоустрою.

Так, минулої п’ятниці працівниками Рахівської дільниці гірських річок  Тячівського МУВГ ліквідовано несанкціоноване сміттєзвалище  на лівому березі річки Шопурка. в селищі Великий Бичків Рахівського району

Також  силами Тячівського МУВГ облаштоване природне джерело питної води в селі Красна Тячівського району, прибрано прилеглу територію від сміття та заростів. До прибирання долучились небайдужі місцеві жителі, які саме й набирали природну джерельну воду для подальшого вживання.

З початку року працівниками Тячівського МУВГ виконано ряд заходів згідно вищенаведеного розпорядження в Тячівському та Рахівському районах:

– ліквідовано 22 несанкціоновані сміттєзвалища, в прибережних захисних смугах водотоків;

– облаштовано 4 джерела питної води для місцевих громад;

– очищено 5,2 км. придорожних смуг, канав та кювет;

– прибрано від побутового сміття 11,3 км. прибережних смуг.

Зрозуміло, що самі працівники водного господарства не в змозі очистити від сміття два найбільші в Україні адміністративні райони Тячівський та Рахівський та й не їх це функція, прибирати викинуте сміття на берег річки. Риторичне запитання: чому ж це не роблять органи місцевої влади,  які саме  покликані відповідати за благоустрій своїх поселень, місцеві громади Тячівщини та Рахівщини? В котре звертаємось до Вас, не будь байдужими до наших річок.

 Чисто там, де не смітять !  Разом збережемо річки Закарпаття !

Тячівське МУВГ

553 переглядів