Міжнародний день чистих берегів #Я прибрав_Твоя черга – 2: змінимо майбутнє разом

З  метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів, на виконання доручення Державного агентства водних ресурсів України від 11.09.2019 року № 5441/2/1/11-19 щодо проведення екологічного івенту «Міжнародний день чистих берегів» (International Clean Beach day), працівники БУВР Тиси та міжрайонних управлінь водного господарства 19-21 вересня 2019 року долучилися до екологічного івенту «Міжнародний день чистих берегів» та організували прибирання прибережних захисних смуг річок Закарпаття.

Зокрема, працівники БУВР Тиси провели акцію з прибирання від побутового сміття берегів верхів’я р.Туричка на території Перечинського району.

Працівники Ужгородського МУВГ провели акцію з прибирання р.Тур’я на території Тур’я –Пасіцької сільської ради Перечинського району.

Також, працівниками Ужгородського міжрайонного управління водного господарства прочитана лекція серед учнів Тур’я – Бистрицької ЗОШ І-ІІІ ступенів на тему «Чисті береги – чиста річка».

Працівники Мукачівського МУВГ прибрали прибережні захисні смуги річок Латориця, Вича (місце злиття річок) в зоні діяльності управління на території Неліпинської сільської ради Свалявського району. Всього прибрано від побутового сміття 450 м прибережної захисної смуги р.Латориця в с.Неліпино. Прийняло участь в акції 12 працівників управління.

Працівники Берегівського МУВГ провели  прибирання  прибережних захисних смуг вздовж правобережної дамби р.Боржава с.Боржава,  правобережної і лівобережної  дамб каналу В.Сернянський с.Батрадь Берегівського району та лівобережної дамби р.Синявка с.Ільниця.

Працівники Виноградівського МУВГ прибрали від побутового сміття та різного непотребу лівобережну дамбу р.Ріка с. Іза, правобережну дамбу р. Хустець м. Хуст, лівобережну дамбу р.Ріка м. Хуст, правий берег р. Тиса м. Виноградів, лівобережну дамбу р. Тиса с. Теково.

Працівники Тячівського МУВГ прибрали від сміття береги річок Тиса, Тересва, Шопурка  та потічка Буркут в місті Рахів, в смт. Ділове Рахівського району та в с.Бедевля Тячівського району. Загальна протяжність прибраних берегів близько 700 метрів. Працювали фахівці ІТР та працівники Тячівської, Рахівської дільниць.

Гірко спостерігати за тим, як місцеві нищать красу, яка їх оточує. Сміття яке ми збирали, це переважно пластикові та скляні пляшки, поліетилен та дитячі підгузки …

Наразі проблема засмічення побутовими відходами мальовничого Закарпаття починає бути глобальною, адже скоро листя опаде і цю всю «красу» буде видно.

І саме цікаве те, що це все робимо ми з Вами, не думаючи про чисте та мальовниче майбутнє нашого краю тому, що нам шкода 100 гривень заплатити за вивіз сміття, краще вивезти до річки. Нам важко забрати з пляжу пусті пляшки та зас…ні підгузки, які ми також залишаємо на березі річки. А потім в соц. мережі Інтернету викладаємо гарні фото і пишемо різні коментарі на кшталт, чому береги такі засмічені і ніхто їх не прибирає?

Кожен мусить почати з себе – там чисто, де не смітять!

Ужгородське МУВГМукачівське МУВГБерегівське МУВГВиноградівське МУВГТячівське МУВГ

537 переглядів