Виїзна робоча зустріч з місцевими партнерськими організаціями проєкту SAFETISZA

17 вересня, в рамках впровадження інфрастурктурного проєкту «Зміцнення тарнскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» (SAFETISZA), начальник БУВР Тиси, керівник проєкту Олег Кисіль і експерти БУВР Тиси провели виїзну робочу зустріч з місцевими партнерськими організаціями.

Цільова територія проєкту – спільна українсько-угорська Батарська меліоративна система, знаходиться у Виноградівському районі і особливо відчутними на сьогодні тут є негативні наслідки паводків, затоплення внутрішніми водами і засух, застарілість компонентів системи та потреба у комплексній реконструкції. Роботи, які виконуються на території України та Угорщини чинять взаємний вплив, саме тому водогосподарські організації БУВР Тиси і Верхнє-Тисайська Дирекція водного господарства об’єднали свої зусилля для впровадження інфраструктурних заходів на цій території.

Реалізація комплексу заходів з протипаводкового захисту: реконструкція дамб, берегоукріплення, реконструкція каналів, будівництво гідротехнічних споруд, розширення системи моніторингу, розвиток центрів з протипаводкового захисту по обидва боки кордону значно покращить сучасний стан системи протипаводкового захисту та захисту від внутрішніх вод у межиріччі річок Тиса і Тур. Ці заходи є пріоритетними в рамках спільної Українсько-Угорської Протипаводкової Програми та відповідають Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону.

Участь у робочій зустрічі взяли представники двох партнерських організацій – в.о. голови Виноградівської районної державної адміністрації Наталія Костелеба-Веремчук та працівники райдержадміністрації і начальник Виноградівського міжнародного управління водного господарства Станіслав Коломис з експертами проєкту.

На зустрічі вирішувалися питання організації та реалізації спільних заходів проєкту, укладання партнерських угод, виконання фінансового плану, плану закупівель і звітності в рамках впровадження проєкту.

Також експери проєкту здійснили огляд гідротехнічних споруд Батарської меліоративної системи, зокрема ділянки лівобережної дамби р.Тиса, реконструкція якої передбачена в рамках реалізації проєкту.

Проєкт HUSKROUA/1701/LIP/003 впроваджується в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020. Проєкт також передбачає комунікаційні заходи для покращення взаємодії зацікавлених сторін і проведення навчальних тренінгів для підвищення екологічних знань молоді.

 

800 переглядів