Відзначення Дня Прапору та Дня Незалежності України

Одним із найважливіших елементів процесу становлення державності будь-якої країни є визначення національної символіки як невід’ємної ознаки незалежності. Кожний народ, маючи свою історію, має і свої історичні святині – герб, прапор, гімн.

23 серпня 2004 року Президент України підписав Указ «Про День Державного Прапора України». Цим Указом «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України»встановлено в Україні нове свято – День Державного Прапора України, який щорічно відзначається 23 серпня. Державний прапор є національним символом нашої держави.

В переддень святкування Дня Державного прапора встановлено прапор на адмінбудівлях БУВР Тиси та міжрайонних управлінь.

Працівники Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та міжрайоних управлінь взяли участь в урочистих заходах до Дня Державного Прапора та Незалежності України, що відбулися 23 серпня 2019 року в Ужгороді та інших містах Закарпатської області.

Зокрема, об 11 годині на площі Народній м.Ужгород, у присутності керівників області і міста, дипломатів, представників культури і науки, політичних партій та об’єднань громадян, релігійних організацій, мешканців і гостей нашого краю, під мелодію Державного гімну у виконанні духового оркестру, урочисто піднято Державний прапор України. Відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, біля якого було розгорнуто 100-метровий Державний прапор.

Урочисті заходи до Дня Прапора на площі Народній

Після покладання квітів, святкова хода, очолювана мажоретками – ансамблем барабанщиць Ужгородського коледжу культури і мистецтв, рушила з площі Народної до набережної Незалежності, де під звучання Державного гімну України покладені квіти до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину, а потім на площу Театральну, де пройшов молодіжний флеш-моб із декламування інформації про Державний прапор України.

Продовжилися урочистості святковим концертом в обласній філармонії.

Сьогодні ж в атріумі облдержадміністрації відкрилася тематична фотовиставка, а в фойє обласної філармонії – виставка архівних документів.

Працівники Мукачівського МУВГ  взяли участь в урочистостях  з нагоди Дня Державного Прапора біля будівлі Мукачівської РДА та у святковому концерті до Дня Незалежності України, який також відбувся в великому залі райдержадміністрації.

Працівники БУВР Тиси 24 серпня зранку о 6-й годині приймуть участь в «Молитві за Україну»,  що виконуватиметься заслуженим академічним Закарпатським народним хором неподалік площі ім. А.Бачинського (навпроти Ужгородського Хрестовоздвиженського греко-католицького кафедрального собору).

О 9.30 розпочнеться загальнонаціональна хвилина мовчання. На знак того, що Україна та українці пам’ятають своїх героїв, в храмах пролунають сто ударів дзвона. Вони символізуватимуть сто ударів серця кожного з полеглих Героїв Небесної Сотні.

830 переглядів