Канал Верке – «больова точка» Берегівщини. Угорські та українські експерти планують дослідити якість намулу в каналі

25 червня Басейнове управління водних ресурсів відвідали гості з Будапешту, представники компанії ELGOSCAR, яка в рамках невеликого пілотного проекту за фінансування Міністерства закордонних справ Угорщини буде проводити гідрохімічні дослідження субстрату (намулу) в каналі Верке на території Берегівського району.

Останніми роками актуальною еколого-водогосподарською проблемою Берегівщини є очищення каналу Верке в межах міста та району в цілому. Позитивне вирішення цієї проблеми допоможе стабілізувати екологічну ситуацію в районі. На замовлення Берегівської міської ради проектним відділом БУВР Тиси було виготовлено проект очищення Верке в межах міста Берегово. Але це кардинально не вирішить проблему Верке. Очищати потрібно весь канал, довжиною 36,6 км, в межах як м. Берегово, так і Берегівського району. Саме цій проблемі було присвячене перше виїзне засідання Басейнової ради річки Тиса.

Під час зустрічі фахівці БУВР Тиси ознайомили угорських експертів з розробленим проектом очищення Верке в межах м.Берегово та детально обговорили місця та методи проведення майбутніх гідрохімічних досліджень намулу. Надіємося, що дані дослідження стануть добрим підґрунтям для реалізації майбутнього інфраструктурного проекту з очищення каналу Верке та покращення екологічної ситуації на Берегівщині.

 

419 переглядів