Розпочато монтаж греблі на р.Боржава в с.Боржава

Дотримуючись вимог Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» та після пониження рівня води в р.Боржава до оптимального, з метою подачі води в канал Верке та поліпшення його екологічного стану, 13 червня 2019 р. працівниками Берегівського МУВГ розпочато монтаж греблі на р.Боржава в с.Боржава.

Нагадаємо, що в кінці травня на р.Боржава спостерігався значний підйом рівня води, що було зумовлено інтенсивними опадами протягом тривалого часу. Так 25 травня максимальний рівень води на р.Боржава в с.Боржава досягав 5,2 м.

Процес монтажу греблі довготривалий та трудомісткий: протягом першого дня монтуються металеві ферми Корицького в кількості 22 шт., влаштовуються дерев’яні підмостки, захисні перила та встановлюється перший ряд щитів. Надалі здійснюється монтаж другого ряду дерев’яних щитів.

Завдяки встановленій греблі, вода з р.Боржава самопливом через шлюз-регулятор потрапляє в канал Верке для здійснення обводнення м.Берегово. Потім через магістральні канали Берегівської осушної системи, шляхом регулювання гідротехнічними спорудами, відбувається подача води в р.Латориця (с.Червоне) або р.Тиса (с.Есень).

Питання незадовільного санітарного стану каналу як в межах міста Берегово, так і за його межами й надалі залишається відкритим. Вирішення проблеми полягає не в подачі води в канал, хоча це й необхідно робити для обводнення частини Берегівського району та м. Берегово, а в необхідності централізованого каналізування прилеглих до каналу вулиць і будинків, щоб не здійснювались несанкціоновані каналізаційні скиди в сам канал.

Берегівське МУВГ

839 переглядів