Відзначення Дня працівника водного господарства

31 травня в конференц-залі БУВР Тиси відбулися урочисті збори з нагоди Дня працівника водного господарства. Це професійне свято працівників водного господарства відзначається в Україні згідно з Указом Президента N 226/2003 від 18 березня 2003 року у першу неділю червня.

В урочистостях взяли участь: заступник голови облдержадміністрації Мікулін Віктор Петрович, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Гузинець Юрій Іванович, директор Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської облдержадміністрації Рішко Сергій Васильович, заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської облдержадміністрації, голова Басейнової ради Тиси Шпонтак Юрій Михайлович, перший заступник начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області Ціцей Володимир Іванович, голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників АПК Кулик Ганна Павлівна, заступник голови обласної ради професійних спілок Захарець Василь Григорович, працівники БУВР Тиси, керівники та працівники міжрайонних управлінь водного господарства та ПАТ ПМК міст Мукачево, Виноградово і Хуст, а також ветерани праці та профспілковий актив нашої галузі.

Розпочав урочисті збори начальник БУВР Тиси Кисіль О.А., який відзначив здобутки водогосподарської галузі області в минулому році та окреслив невідкладні завдання, які необхідно буде виконувати в найближчому періоді. Це, зокрема, управління водними ресурсами в басейні річки Тиса, належна експлуатація водогосподарського комплексу Закарпаття, розробка плану управління річковим басейном Тиси та здійснення моніторингу поверхневих вод. Всі вище перелічені та поставлені завдання можна вирішити тільки у співпраці з місцевими органами влади, профільними організаціями та Басейновою радою річки Тиси, яка була створена у минулому році.

“На сьогодні, закарпатським водогосподарникам необхідно оперативно вирішувати питання щодо усунення наслідників  шкідливої дії вод. Зливи стають все частішими і потужнішими, а проблеми виникають не на великих і середніх річках, а на малих водотоках. Саме ці водотоки, особливо в межах населених пунктів є «недоглянутими», залишені «на відкуп місцевим громадам» і наша задача працювати з органами місцевого самоврядування, місцевими громадами щодо покращення їх стану. Після ліквідації наслідків травневого паводку постане питання літньої межені, дефіциту водних ресурсів і треба вже зараз думати, яким чином зберегти воду та довести її до споживача”, – зазначив начальник БУВР Тиси Олег Кисіль.

Від імені колегії Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та від себе особисто Олег Анатолійович привітав всіх присутніх, а також всіх працівників водного господарства області зі святом та побажав міцного здоров’я, щастя, благополуччя в сім’ях, великих успіхів у розбудові та зміцненні водогосподарської галузі України.

Заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Мікулін В.П. та керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Гузинець Ю.І. подякували водникам за професійність і сумлінну працю та вручили відзнаки обласної держадміністрації та Закарпатської облради.

Привітали працівників галузі і представники профспілок та обласних профільних управлінь. Після чого розпочались нагородження працівників водогосподарської галузі Закарпатської області почесними грамотами та подяками Держводагентства України.

832 переглядів