Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 20 год 26 травня 2019 року

За даними автоматизованих вимірювальних станцій АІВС ТИСА в день 26 травня на території Закарпатської області переважно без опадів, місцями пройшли окремі дощі 1-5 мм та локальні сильні зливи 36 мм в створі Тиса-Вилок та 25 мм Тересва-Нересниця.

На річках продовжувалися спади рівнів води. Тільки в  нижніх течіях р.Латориці та р.Тиси в райні м.Чоп відбуваються формування максимальних рівнів паводкових хвиль:

  • на р.Латориці з досягненням відмітки 683 см по рейці поста, амплітуда підвищення за паводок склала +4,70м – перевищення ІІІ ступеню захисту, паводкові води на заплаві значним шаром утримуються в межах міждамбового простору.
  • на Тисі з досягненням відмітки 1140 см по рейці поста, амплітуда підвищення за паводок також склала +4,72м – перевищення ІІ ступеню захисту, початковий вихід паводкових вод на заплаву в межах міждамбового простору.

 

Оглядачами гідротехнічних споруд Ужгородського та Мукачівського МУВГ ведеться постійне спостереження за станом водозахисних дамб низинної части Латориці та Тиси, магістральних каналів Берегівської та Латорицької осушних систем для попередження та вчасного виконання заходів по ліквідації фільтрації та руйнування в зв’язку з перезволоженням тривалим навантаженням паводковими водами.

Продовжують роботу по перекачці внутрішнього паводкового стоку 6 стаціонарних насосних станцій осушних систем: одна Батарської, дві Латорицької  та три Берегівської.

Триває перелив паводковими водами р.Латориця автодороги  В.Геївці-М.Добронь (Тисянка), рух автотранспорту зупинено.

По мірі надходження інформації, водогосподарська ситуація на території області буде уточнюватися.

480 переглядів