Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 08 год 26 травня 2019 року

Минулої доби  по області переважно без опадів, місцями пройшли незначні короткочасні дощі до 10 мм.

На більшості річок продовжується зниження рівнів води, в місцях проходження дощів – незначні безпечні підвищення.

На р.Тиса – м.Чоп та Латориця м. Чоп завершується формування максимального рівня з досягненням ІІ та ІІІ ступенів захисту, вода утримується на заплаві в межах міждамбового простору.

Триває перелив паводковими водами р.Латориця автодороги  В.Геївці-М.Добронь (Тисянка), рух автотранспорту зупинено.

В нижніх течіях Боржави відбувається повільне поступове зниження рівня паводкових вод, але значний шар води все ще утримується на заплавних територіях.

Тривають роботи по перекачці внутрішнього паводкового стоку 5 стаціонарними насосними станціями Латорицької  та  Берегівської осушної системи та 3 пересувними насосні станціями міжрайонних управлінь водного господарства.

Працює стаціонарна насосна станція в с.Паладь Виноградівського району перекачано 91080 м3 внутрішніх паводкових вод станом на 8 годину і продовжує працювати.

За останню добу в сумі відкачано 350,9 тис.м3 паводкових вод. Всього за цей паводок об’єм відведеного насосними станціями поверхневого внутрішнього стоку склав 1101 тис. м3

На відомчому автоматизованому пості на р.Боржава в с.Велики Комяти зафіксоване поступове зниження рівнів -45 см за добу.

На р.Ботар на відомчому вод пості на шлюзі-регуляторі  в с.Дюла Виноградівський район також іде спад на -19 см за добу.

Завершені роботи по ліквідації фільтрації (тампонажу) підошви правобережної дамби біля с.Чомонин Мукачівського району. Для попередження підтоплення паводковими водами з каналу Високобережний аварійною бригадою Мукачівського МУВГ (8 чол.) спільно з місцевим населенням 100 чол. виконані укладено 2500 мішків з піском та додатково завезено 2300 мішків.

На аварійних роботах працювало  10 одиниць техніки місцевого населення: 8 тракторів з прицепами, 1 Камаз, 1 екскаватор МТЗ навантажувач.

Загрозу підтоплення сільгоспугідь с.Чомонин попереджено.

По мірі надходження інформації, водогосподарська ситуація на території області буде уточнюватися.

536 переглядів