Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 20 год 25 травня 2019 року

В день 25 травня на території Закарпатської області ясно без опадів.

На річках продовжувалися спади рівнів води. Лише в нижніх течіях р.Латориці, р.Боржави та р.Тиси відбуваються формування максимальних рівнів паводкових хвиль.

За прогнозом гідрометцентру очікувані  максимальні рівні (відмітки по рейках постів):

– на р.Тиса – м.Чоп – 1170-1220 см 26.05 (1107 см на 8 год 25.05), утримання води на заплаві в межах міждамбового простору;

– на  р.Латориця – м.Чоп – 675-695 см в другій половині доби 25.05 (660 см на 8 год 25.05) , утримання води на заплаві в межах міждамбового простору.

Протягом 25-27 травня в нижніх течіях Боржави відбуватиметься повільне поступове зниження рівня паводкових вод.

За оперативною інформацією МУВГ:

Для попередження підтоплення паводковими водами з каналу Високобережний, аварійною бригадою Мукачівського МУВГ (8 чол.) спільно з місцевим населенням 100 чол. виконуються  заходи по ліквідації фільтрації (тампонаж) підошви правобережної дамби біля с.Чомонин Мукачівського району. Проводиться укладання 2500 мішків з піском. В аварійних роботах задіяно  10 одиниць техніки місцевого населення: 8 тракторів з прицепами, 1 Камаз, 1 екскаватор МТЗ навантажувач.  Загрозу підтоплення сільгоспугідь с.Чомонин попереджено.

Продовжують роботу по перекачці внутрішнього паводкового стоку 5 стаціонарних насосних станцій Латорицької  та  Берегівської осушної системи та пересувні насосні станції міжрайонних управлінь водного господарства в с.Вільхівка Іршавського району, в с.В.Комяти (Завадка) та смт. Кольчино Мукачівського району.

Включена до роботи та працює стаціонарна насосна станція в с.Паладь Виноградівського району, перекачано 35640 м3 внутрішніх паводкових вод

На відомчому автоматизованому пості на р.Боржава в с.Велики Комяти зафіксоване поступове зниження рівнів -20 см за день

На р.Ботар на відомчому вод пості на шлюзі-регуляторі  в с.Дюла Виноградівського району також іде спад на -11 см за день.

Триває перелив паводковими водами р.Латориця автодороги  В.Геївці-М.Добронь (Тисянка) рух автотранспорту зупинено.

По мірі надходження інформації, водогосподарська ситуація на території області буде уточнюватися.

500 переглядів