В рамках українсько-угорської зустрічі заступників Уповноважених Урядів підведено підсумки спільної роботи за останній рік

Протягом 6-8 травня 2019 року на території Угорщини відбулась планова зустріч заступників Уповноважених Урядів України та Угорщини.

Першочерговим завданням зустрічі було обговорення питань та підготовка матеріалів чергової наради Уповноважених Урядів Сторін, яка відбудеться на початку червня на території України. В рамках цього експерти Сторін проаналізували водогосподарську ситуацію, яка мала місце на прикордонних водах за останній рік, заходи вжиті з протипаводкового захисту та захисту від внутрішніх вод, роботи виконані з експлуатації споруд, а також дослідження можливостей вдосконалення роботи меліоративних систем спільного інтересу. Крім цього керівниками відповідних робочих груп були представлені результати діяльності в галузі гідрометеорології та охорони якості прикордонних вод.

Нагальним для обох Сторін на сьогодні є питання обводнення каналів спільних меліоративних систем з метою задоволення екологічних та сільськогосподарських потреб. Саме для обводнення спільної  Берегівської меліоративної системи минулого року була розроблена спільна концепція, згідно якої на сьогодні вже визначені першочергові заходи, зокрема збір і обробка даних та обґрунтування фахової концепції для підготовки комплексної реабілітації каналу Верке, який відіграє визначну роль в обводненні українсько-угорських прикордонних територій.

Також піднімалось питання загрози транскордонного засмічення Тиси побутовими відходами з української частини басейну річки. Тому Угорська Сторона просить сприяння, щоб відповідні органи влади та організації якомога швидше вжили ефективні і результативні заходи для усунення цієї загрози.

В рамках виїзної програми фахівці оглянули роботу ГЕС на р. Тиса в м. Тисалок, а також провели русловий огляд прикордонних ділянок річок Бодрог та Тиса.

За підсумками зустрічі був підписаний відповідний протокол.

 

439 переглядів