Фахівці БУВР Тиси взяли участь у тренінгу для працівників водного господарства

З 2019 року в Україні триває впровадження Порядку здійснення державного моніторингу вод згідно з європейськими вимогами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 року №758.

Для цілей здійснення державного моніторингу вод визначаються масиви поверхневих і підземних вод, основні антропогенні впливи на кількісний і якісний стан поверхневих вод, у тому числі від точкових і дифузних джерел.

16-18 квітня 2019 р. на базі Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства в м.Київ пройшов тренінг з питань аналізу антропогенних впливів на кількісний і якісний стан водних масивів як елементу Плану управління річковим басейном згідно Водної Рамкової Директиви ЄС.

Про методику антропогенного навантаження та його вплив на масиви поверхневих вод слухачам тренінгу розповів заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів р.Тиса Едуард Осійський.

Нові знання отримали фахівці відділу використання водних ресурсів та моніторингу вод, лабораторії моніторингу вод та ґрунтів БУВР Тиси та лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Закарпатської гідрогеолого-меліоративної партії Виноградівського МУВГ.

546 переглядів