Зустріч керівників та експертів Робочої групи технічних експертів з протипаводкового захисту Українсько-словацької комісії з питань прикордонних вод

3 квітня 2019 року зустріч експертів Робочої групи технічних експертів з протипаводкового захисту було продовжено на словацькій території з оглядом захисних гідротехнічних споруд (дамби, насосні станції, шлюзи) у прикордонній зоні басейнів річок Уж, Латориця, Тиса.

Експерти Сторін відвідали насосні станції Павловец над Ужем (потужність 4,0 м3/с), Чічаровце (потужність 10,0 м3/с), а також Птрукша (потужність 6,2 м3/с), які забезпечують відведення паводкових вод з цих басейнів річок. На відміну від українських насосних станцій, словацькі майже всі модернізовані, встановлено сучасне насосно-силове обладнання, що дає можливість підвищити їх продуктивність і значну економію електроенергії під час відкачки паводкових вод.

Також делегації обох країн відвідали місце стику дамб р.Латориця на українсько-словацькому кордоні. На межі кордону у 1974 році встановлено пам’ятний знак дружби двох народів.

У результаті здійсненого огляду експерти обох сторін зазначили, що споруди знаходяться в задовільному стані і виконують свої функції.

Також під час підготовки протоколу зустрічі експерти обговорили спільний проект FloodUZH, який був нагороджений грантом і наразі триває етап підготовки до підписання Грантової угоди.

4 квітня за результатами зустрічі керівники Робочої групи технічних експертів з протипаводкового захисту підписали відповідний протокол.

508 переглядів