Відбулася зустріч експертів українсько-румунської Робочої групи з проблем р. Тиса та її приток на прикордонній ділянці

На підставі Робочої програми на 2019 рік, яка була узгоджена під час X-ї наради Уповноважених Урядів України та Румунії (04 жовтня 2018 року Ізмаїл, Україна) для виконання завдань, передбачених у діючих Регламенті оцінки якості прикордонних вод і Регламенті про заходи, які вживаються при небезпечних і надзвичайних забрудненнях прикордонних річок, що неможливо уникнути та дотримання положень Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах, на запрошення української Сторони, 2-5 квітня 2019 року в м. Тячів, Україна, відбулась зустріч експертів з питань оцінки якості води та гідрометеорології річки Тиса Робочої Групи з проблем річки Тиса та її приток.

У зустрічі прийняли участь представники українських організацій: Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, Закарпатського обласного центру з гідрометеорології, Тячівського міжрайонного управління водного господарства, Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет. Румунську сторону представляли експерти Національної Адміністрації Води Румунії та Басейнової Адміністрації Вод Сомеш-Тиса.

На зустрічі розглядалися питання виконання Програми відборів проб води на 2018 рік, порівняння результатів аналізів спільно відібраних проб води з р. Тиса у створі історичного моста Солотвино/Сігету Мармацієй, аналіз виконання Регламенту оцінки якості прикордонних вод, узгодження Програми проведення відборів проб води на 2019 рік для р. Тиса, та інші питання.

За результатами зустрічі сторони уклали і підписали відповідний протокол.

623 переглядів